مرکز آمار ایران نرخ تورم دهکهای هزینهای اسفند ۹۷ را اعلام کرد که بر اساس این گزارش نرخ تورم در دهکهای مختلف هزینهای در بازه ٢٥.٩ درصد برای دهک اول تا ٢٨.٩ درصد برای دهک دهم نوسان دارد.
تورم نقطه به نقطه برای خانوارهای کشور در بهمن ماه به ٤٢.٣ درصد رسید؛ بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان کردستان با ٥٢.٥ درصد و کمترین آن مربوط به استان قم با ٣٥.٣ درصد است.
در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای کشور مربوط به استان آذربایجان شرقی با ٢,٩ درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان سیستان وبلوچستان با ۰.٦ درصد افزایش می باشد.
آنطور که معاون مرکز آمار میگوید، آمار مربوط به تورم و رشد اقتصادی از آمارهای تخصصی بانک مرکزی نیست و طبق مصوبه شورای عالی آمار دیگر نباید برای انتشار آن اقدام کند، در غیر این صورت بر خلاف آن عمل کرده است. این در حالی است که موازیکاری های آماری همواره هزینههایی سنگینی با خود به همراه داشته است.
آتش اختلاف میان بانک مرکزی و مرکز آمار ایران بار دیگر برافروخته شده و در حالی که مرکز آمار در کمسیون شورای عالی آمار بر توقف انتشار آمارهای اقتصادی از سوی بانک مرکزی تاکید کرده است.
بر اساس آمارهای مرکز آمار بیشترین نرخ تورم ۱۲ ماهه مربوط به استان لرستان (٢١,٩ درصد) و کمترین آن مربوط به استان کرمان (١٤.٢ درصد) است. شکاف نرخ تورم ۱۲ ماهه استانها در آذر ماه ٧.٧ درصد است که نسبت به ماه قبل ۰.٧ واحد درصد افزایش را نشان میدهد.
رییس مرکز آمار ایران درباره علت اختلاف آماری این مرکز با بانک مرکزی، بیان داشت: بانک مرکزی نرخ تورم را در مناطق شهری و بزرگ پایش میکند، ولی مرکز آمار معدل کل کشور را در نظر میگیرد.
رییس مرکز آمار ایران درباره علت اختلاف آماری این مرکز با بانک مرکزی، بیان داشت: بانک مرکزی نرخ تورم را در مناطق شهری و بزرگ پایش میکند، ولی مرکز آمار معدل کل کشور را در نظر میگیرد.
بررسی فاصله نرخ بیکاری استانها در ۶ سال گذشته از ابتدای دهه ۹۰ حاکی از آن است که کمترین شکاف مربوط به سال ۹۳ به میزان ۸.۸ درصد و بیشترین شکاف نیز مربوط به سال ۹۵ با نرخ ۱۴.۷ درصد است.
فاصله تورمی در گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» نسبت به ماه قبل ۰,٢ درصد افزایش و در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» نسبت به ماه قبل ١.۰ درصد افزایش نشان میدهد.